dimecres, 14 d’abril de 2021

OBSERVEM EL CORRIOLET I ALTRES OCELLS DE LA PLATJA

Aquest matí hem anat a la platja de Ribes Roges a conèixer el corriolet. Havíem escoltat a parlar molt d'ell a la classe i, fins i tot, el follet Picarol ahir ens va preparar un conte del corriol. Teníem moltes ganes de veure-ho en primera persona. Allà al trenet ens esperava la Neus, una voluntària que s'encarrega de protegir els corriols de la platja de Vilanova.

Ens ha explicat perquè hi ha les valles al voltant dels nius dels corriols, les han posat per protegir-los dels gossos, de les persones, de la gent que fa esports a la platja... Hi ha tan pocs corriols que els hem de cuidar per tal que segueixin venint a Vilanova a pondre ous.Ens ha explicat que ara hi ha 9 corriols,avui els Picarols n'hem vist tres. El dia no acompanyava gaire i el vent feia que estiguessin amagats. Hem vist dos nius i al final de tot els corriolets jugant a la sorra. Hem fet servir els prismàtics per veure els nius i als corriols, tot i que sense ells també ho veiem bastant bé.

Quan la Neus ha marxat, hem anat a la riera, allà hem vist una família d'ànecs i les primeres orenetes! hem explicat que les orenetes venen quan comença a fer bon temps i que es mengen els mosquits que tan ens empipen a l'estiu. Hem vist garses, cotorretes, pardals, gavines, estornells, merles, camallargs i una puput!

 Hem esmorzat allà a la riera i quan hem acabat hem anat al parc dels pirates a esbargir-nos una mica. Què bé ens ho hem passat! la traca final ha sigut tornar amb autocar, quina emoció! ha sigut un matí d'allò més complert!


Cap comentari:

Publica un comentari

FESTA DE LA PRIMAVERA: ANEM AL TURÓ DEL SÈU

Avui haguéssim celebrat a l'escola la festa de la Primavera, com que ens hem hagut d'adaptar a les mesures dijous de la setmana pass...